Gogosari si conopida in otet

de MotanLaOale in Muraturi, 22 Oct 2020 | 11918 vizualizari

 

Asa ii pun pentru fata mea si am zis sa incerc si eu. Este dificil de indesat in borcane daca nu sunt opariti.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 1 conopida mijlocie
  • 2 radacini hrean
  • 1 legatura frunza de telina
  • OTETUL:
  • 500ml otet din vin 9%
  • 2 litri de apa
  • 2,5 linguri de sare grunjoasa
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 3 foi de dafin
  • 5-6 tije de la frunzele de telina
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida in otet:

Din aceste cantitati rezulta 3-4 burcane de 800ml.

Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm.

Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi.

Conopida se curata, se spala si se desface in buchete.

Se face amestecul din otet si apa intr-o oala.

Se spala borcanele si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.

Se pune in borcane pe fund frunze de telina, un varf de lingurita boabe de mustar si 3-4 sferturi de mustar.

Se pun gogosarii in borcan alternand cu conopida si indesati cat mai bine.

Deasupra se pun frunze de telina si 3-4 sferturi de hrean.

Borcanele se pun pe o tava de metal si se invelesc in prosoape ude cu apa rece pentru a nu se sparge.

Se umplu borcanele cu zeama fierbinte, se agita sa iasa tot aerul, se completeaza din nou cu zeama pana sus si se pun capacele.

Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare si cu apa pana sub capace si se fierb 30 minute dupa ce capacele sunt fierbinti.

Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa la racit o zi doua.

Dupa ce sunt reci se pun in camara pentru inrna.

Sunt buni de mancat dupa 4 saptamani.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida in otet" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate